Scroll Top
Dahlia - izvor lepote od 1924.

Dahlia je kompanija specijalizovana za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, sa korenom koji seže sve do 1924. godine. Osnovana u Beogradu, naša kompanija je sa višedecenijskim iskustvom postala jedna od najstarijih fabrika u oblasti kozmetike na Balkanu.

Pusti video zapis
Istorijat naše kompanije

Koreni kompanije Dahlia sežu u 1924. godinu. “Engleska drogeria Union”, Dahlia prethodnica, u to vreme bila je smeštena u samom centru Beograda, u ulici Knez Mihajlovoj br.33. Ova drogerija posedovala je laboratoriju, u kojoj su se proizvodili kozmetički preparati, ali se bavila i prodajom najpoznatijih svetskih brendova kolonjskih voda, parfema, krema, pudera. Interesantno je da je “Union” posedovao i licencu engleske firme “Elizabet Arden”, koja se u to vreme punila i prodavala u Beogradu.

Početkom 50-ih godina, odlukom državnih organa “Gradska laboratorija”, kako je prethodno preimenovana drogeria “Union”, ulazi u sastav Hemijske industrije Balkan. Ubrzo se izdvaja kao posebno pravno lice i nastavlja svoj samostalni rad na novoj lokaciji na Dušanovcu pod nazivom Dahlia, gde se nalazila do 1969. godine.

Od 1969. godine pa do danas, Dahlia se nalazi na lokaciji u Zemunu.

Za nas, prirodna lepota nije samo prazna fraza, već je duboko usađena u našu suštinu. Verujemo da prava lepota dolazi iznutra i da je neophodno negovati je spolja. Zaljubljeni smo u svet oko nas, u prirodu koja nas okružuje i koja nas neprekidno inspiriše svojom veličanstvenošću.

Dahlia & Siberian Wellness

Siberian Wellness posluje već 27 godina širom sveta a na tržištu Srbije je prisutan već gotovo 10 godina.

Siberian Wellness brend ima odličnu reputaciju – klijente asocira na kvalitet i efikasnost. Svi proizvodi iz asortimana Siberian Wellness-a su napravljeni u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima kvaliteta- HACCP, FDA, GMP, ISO i Halal.

Kompanija posluje u okviru strategije globalnog proširivanja i proizvodna platforma u Srbiji otkriva nove mogućnosti za rad na tržištu Balkana, Evrope i Turske.

Ovom sinergijom želimo da proširimo asortiman proizvoda i paralelno razvijamo potpuno nove linije u različitim kategorijama, kako bi potrošači dobili više kvalitetnih proizvoda. Sa druge strane, želimo da sačuvamo prepoznatljivost brenda Dahlia, koji postoji već 100 godina. Asortiman će biti proširen inovativnim proizvodnim linijama. Zajednički posedujemo odličnu ekspertizu u stvaranju proizvoda za negu lica i tela. Aktivno pratimo sve napredne globalne trendove i sigurno ćemo ih implementirati u kompaniji Dahlia.

siberian-welness-hq
Jedini domaći brend kozmetike koji je na tržištu već 100 godina
Misija

Stvaramo zdrave i efikasne kozmetičke proizvode za negu tela, kože i kose koji su osmišljeni sa namerom da doprinesu nezi i opštem zadovoljstvu korisnika.

Vizija

Biti sastavni deo svakodnevne nege svima koji vode računa o svom zdravlju i izgledu.

Brinemo o ljudima koji koriste naše proizvode, o našim zaposlenima koji ih stvaraju, društvenoj zajednici i okruženju. Jer Dahlia neguje.

Posvećeni smo stalnom unapređenju kvaliteta proizvoda i praćenju trendova kako bi ispunili očekivanja korisnika i ostali odgovorni prema prirodi.

Imamo kredibilitet. 100 godina iskustva u istraživanju, razvoju i proizvodnji. Uvek rukovođeni željom da unapredimo, učinimo proizvode funkcionalnim, a potrošače zadovoljnim, sa SW ekspertizom i korporativnim vrednostima koje implementiramo,
naše poslovanje dobija novu dimenziju.

Reč vlasnika

“Dahlia je perspektivni balkanski brend sa izuzetno bogatom istorijom. Sačuvaćemo ga i daćemo mu impuls za dalji razvoj. Na tržištu Balkana će se sigurno pojaviti novi proizvodi, koji su napravljeni uz korišćenje sastojaka koji se mogu naći u bogatoj balkanskoj prirodi. Dahlia ima sve šanse da postane regionalni lider u našoj branši, a i da značajno poveća izvoz u Evropu i Tursku. Očekujemo volumenski obimnu proizvodnju, dakle u perspektivi je izgradnja logističkog centra. Radujemo se novim projektima u Srbiji i očekujemo mnogo uspeha i pozitivne energije.“
Tatjana Gorohovska, predsednica Siberian Wellness