Istorijat

Koreni kompanije Dahlia sežu u 1924. godinu. “Engleska drogeria Union”, prethodnica Dahlie, u to vreme bila je smeštena u samom centru Beograda, u ulici Knez Mihajlovoj br.33. Ova drogerija posedovala je laboratoriju, u kojoj su se proizvodili kozmetički preparati, ali se bavila i prodajom najpoznatijih svetskih brendova kolonjskih voda, parfema, krema, pudera. Kuriozitet je da je “Union” posedovao i licencu engleske firme “Elizabet Arden”, koja se u to vreme punila i prodavala u Beogradu.
Početkom 50-tih godina, odllukom državnih organa “Gradska laboratorija”, kako je prethodno preimenovana drogeria “Union”, ulazi u sastav Hemijske industrije Balkan. Ubrzo se izdvaja kao posebno pravno lice i nastavlja svoj samostalni rad na novoj lokaciji na Dušanovcu pod nazivom Dahlia, gde se nalazila do 1969. godine.

Dahlia nekada

Od 1969. godine pa do danas, Dahlia se nalazi na lokaciji u Zemunu, gde je sagrađena najmodernija fabrika na prostorima tadašnje Jugoslavije, za proizvodnju isključivo kozmetičkih preparata. Fabrički kompleks se prostire na 2,20 ha zemljišta. Fabrika objedinjava proizvodnju, istrazivačku i administrativnu celinu.
U oktobru 2017. Dahliu preuzima kompanija “Batagon International” sa sedištem u Švajcarskoj.

Dahlia asortiman 1980-ih